piec

piecUrządzenia jak piece konwekcyjno-parowe cieszą się dużym powodzeniem w branży gastronomicznej. Jakie oferują funkcje? Dlaczego warto zdecydować się na ich zakup? Poznaj najważniejsze informacje, gdy myślisz o zakupie tego typu sprzętu!

Do czego służą piece konwekcyjno-parowe?

Urządzenia jak piece konwekcyjno-parowe są przeznaczone do przygotowywania potraw z wykorzystaniem ciepłego powietrza oraz pary wodnej. Umożliwiają one łatwe i wygodne przyrządzenie wielu dań, między innymi za pomocą poniższych programów:

  • gotowanie na parze

  • blanszowanie

  • grillowanie

  • odgrzewanie

  • pieczenie

  • pieczenie w niskiej temperaturze

  • podtrzymywanie temperatury

  • wędzenie

Dostępne na rynku nowoczesne piece tego typu, na przykład jak piec stalgast konwekcyjno parowy – https://hybryda-gastro.pl/piece-elektryczne/20152-piec-konwekcyjno-parowy-smartcook-dotykowy-5xgn-11-stalgast-9100044.html umożliwiają skorzystanie z wielu gotowych programów do przygotowywania rozmaitych dań, a ponadto dają możliwość tworzenia własnych na podstawie indywidualnych preferencji.

Jakie zalety mają piece konwekcyjno-parowe?

Urządzenia gastronomiczne jak piece konwekcyjno-parowe oferują szeroką gamę korzyści, dlatego też są one obecnie używane w wielu lokalach.

Wśród głównych zalet pieców konwekcyjno-parowych wyróżniają się:

  • Wszechstronność – różne programy pracy z opcją ich personalizacji dają szerokie możliwości w przygotowywaniu wielu dań, na przykład mięsnych, rybnych, warzywnych,

  • Doskonałe efekty – piece konwekcyjno-parowe mogą pomóc w przygotowywaniu pysznych potraw, także dietetycznych, ponieważ umożliwiają ograniczenie tłuszczu stosowanego podczas ich szykowania,

  • Energooszczędność – ze względu na zamkniętą komorę oraz niski pobór prądu piece konwekcyjno-parowe pozwalają na przyrządzanie dań bez pobierania dużej ilości prądu elektrycznego lub gazu,

  • Prosta obsługa – nowoczesne urządzenia tego typu wykorzystują czytelne panele sterowania, za pomocą których można łatwo wybrać konkretną funkcję,

  • Niska awaryjność – prawidłowo stosowany piec jest w stanie zapewnić wieloletnią eksploatację, a większość usterek wynika z jego nieprawidłowego czyszczenia lub braku odkamieniania,

  • Bezpieczeństwo – piece konwekcyjno-parowe cechują się wysokim bezpieczeństwem obsługi i działania, zmniejszając ryzyko pojawienia się wypadków podczas pracy.

Gdzie można zakupić piece konwekcyjno-parowe?

Urządzenia gastronomiczne jak piece konwekcyjno-parowe są obecnie oferowane w wielu firmach specjalizujących się w dostawie wyposażenia gastronomicznego. Firmy te oferują także swoje usługi za pośrednictwem internetu, zapewniając szybką i bezpieczną dostawę wyposażenia bezpośrednio do lokalu klienta.

HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK

https://hybryda-gastro.pl

TEL: 32 418-72-55

E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl

NIP: 6312312497, REGON: 241677598

ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice

By Marek

Dodaj komentarz