Nowoczesna gastronomia stawia na jakość posiłków i szybkość ich przygotowania. Każdy bufet, bar czy restauracja musi nie tylko smacznie, ale i szybko gotować, by zadowolić swoich klientów. Zbyt długie oczekiwanie na zamówione danie może skutecznie zniechęcić gości do ponownych odwiedzin. Dlatego restauratorzy starają się zapewnić sobie nowoczesny sprzęt, który przy dobrej organizacji pracy powinien dać optymalne warunki do błyskawicznego przyrządzania jakościowych posiłków.

Tymczasem wybór wyposażenia gastronomi na rynku jest obecnie ogromny i przeciętny przedsiębiorca w tej branży może czuć się nieco zagubiony. Wybierając na przykład frytkownicę, albo piekarnik spotka w sklepach i hurtowniach niezliczoną ilość marek, z których każda równie mocno zachwala swoje walory. W ofercie dostępnych jest także wiele nowoczesnych urządzeń, które łączą w sobie funkcje kilku sprzętów. Takim przykładem może być elektryczna multipatelnia, w której równie dobrze podgrzewa się pizzę, co smaży jajka na bekonie, albo też piecze tartę. Oczywiście dla wielu inwestorów wyznacznikiem będzie cena i to ona podyktuje ostateczny wybór urządzenia. Jednak o wiele rozsądniej byłoby w tym wypadku posłużyć się czyjąś rekomendacją. Jeśli w wyborze sprzętu do gastronomi nie może pomóc inny kolega po fachu, który podpowie z własnego doświadczenia, jaki opiekacz czy podgrzewacz sprawdzi się najlepiej, można zwrócić się o pomoc do profesjonalistów. Istnieją na naszym rynku firmy certyfikujące urządzenia i produkty przeznaczone do restauracji i innych lokali . Jedną z nich jest Horeca Select. Produkty spożywcze i sprzęt gastronomiczny oznaczone tą marką można praktycznie brać w ciemno. Zostały one sprawdzone pod względem jakości i funkcjonalności i z pewnością nie zawiodą.

By Marta

Dodaj komentarz