zestaw garnków philipiakhttp://www.najwyzszajakosczycia.pl/

Co różni szybkowar od zwykłego garnka? Sugerując się nazwą można odpowiedzieć, że szybkość gotowania. Jednak nie jest to jedyna różnica i z pewnością nie ona stanowi o tym, że szybkowary z całym przekonaniem nazwać można garnkami nowej generacji. Lista innowacyjnych rozwiązań i zaawansowanych technologii użytych do ich produkcji i funkcjonowania jest naprawdę imponująca.

Bezpieczne gotowanie z zaworami bezpieczeństwa

szybkowar zawory
http://sprzedajemy.pl/

O szybkości przygotowywania potraw decyduje temperatura i ciśnienie utrzymywane we wnętrzu szybkowaru. Aby oba te parametry mogły być na odpowiednio wysokim poziomie potrzebna jest doskonała szczelność pokrywki. Uzyskuje się ją poprzez dokładne dopasowanie pokrywki do naczynia oraz dodatkową uszczelkę na całym obwodzie. Do tego w pokrywce znajdują się aż dwa zawory bezpieczeństwa oraz regulator pozwalający na utrzymanie stałego ciśnienia w wysokości 82kPa. Użytkownik może czuć się bezpiecznie podczas działania szybkowaru ponieważ wyposażony jest on w automatyczną blokadę zamknięcia oraz specjalny sygnalizator, na którym sprawdza się skuteczność zamknięcia.

Zaawansowane technologicznie materiały w kuchni

stal chromowo niklowa
www.shop.philipiakmilano.pl

W nowoczesnych kuchniach nierzadko spotkać można technologie rodem z promów kosmicznych lub wysoko wyspecjalizowanych zakładów produkcyjnych. Jedno spojrzenie na szybkowar nie pozostawia wątpliwości, że mamy do czynienia właśnie z takim zaawansowanym technologicznie urządzeniem. Jest on wykonany z nierdzewnej i kwasoodpornej stali chromowo-niklowej, której największą zaletą (poza idealnym połyskiem) jest fakt, że nie wchodzi ona w żadne reakcje z żywnością. Poza tym nawet gorące szybkowary możemy przenosić „gołą ręką” ponieważ ich uchwyty wykonane są z termoizolacyjnych materiałów i po prostu nie nagrzewają się. Z kolei dno garnka pokryte jest warstwą akutermiczną, której zadaniem jest kumulowanie i równomierne przenoszenie ciepła na całą jego powierzchnię. W końcu satynowa powierzchnia wnętrza odporna jest na zadrapania i nawet po latach wydłubywania z niej resztek jedzenia ostrym widelcem lub tarcia drucianym czyścikiem będzie prezentować się jak nowa.

Komu mało rewelacji na temat szybkowarów nich zajrzy na tę stronę, by dowiedzieć się więcej: https://www.shop.philipiakmilano.pl/szybkowar-1002996

źródło obrazka wyróżniającego: www.najwyzszajakosczycia.pl

By Marta

Dodaj komentarz